Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Dzieki Dziewczyny !!! czyli paszport bedzie miala polski tak a jak z tym aktem urodzenia bo nie bardzo rozumiem . JAk juz urodze i bede w domu tak to co wtedy z kad mam wziasc ten akt urodzenia chyba przed opuszczeniem szpitala powinnni mi dac tak ? no i po norwesku no nie , prosze o dokladne wytłumaczenie jak to jest pa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Byłam dzisiaj u dentysty!!! za nieczulenie i wyczyszczenie i załozenie nowej plomby 800nok !!!!! spoko no nie troche duzo !!!
Ale bez porownania do polski. doktor mily zastrzyk znieczulajacy tak mi wbil ze wogole nie czulam poprostu rewelacja , co chwila pytal czy nic nie czuej i wogole , jestem zadowolona a jesli chodzi o rachunek to jak bede w polsce to niestyty ale pojde do tej dentystki co mi robila i wrecze jej rachunek ze ma mi wracac pieniadze a dlatego ze ona zaczela pierwsza robic mi tego zeba w marcu a po dwoch miesiacach plomba mi wypadla bylam akórat na urlopie w maju w pl i poszlam do niej z reklamacja to tak mi naprawila ze drugi raz mi sie uszczerbala plomba 2 tygodnie temu wiec jak ona to robi no ale coz jak nie bedzie chciala wrocic kasy to nie wiem co to bedzie bo moj maz juz sie zdnerwowal troszeczke na tą babke . Pozdrawiam , ząb zrobiony wiec jestem zadowolona papa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
800 nok to nie dużo, naprawdę. Materiały, które tu używają w Norwegii, są naprawdę dobrej jakości. Z tym znieczuleniem to też prawda, nie boli i są bardzo ostrożni. Mój mały w wieku 5,5 roku miał tu usuwanego zęba, który wcześniej w wypadku był wyłamany, tak delikatnie się z nim obeszli, że nadal uwielbia chodzić do dentysty. Zawsze się cieszy, gdy ma wizytę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
No w polsce jak mi dala znieczulenie w dolna czesc dziasla i z boku to czulam jakby ta igle az do szyji mi wbijała i potem poł dnia albo i dłuzej czulam to znieczulenie a tu juz po 3 h nic nie czuje no troszke czuje to miejsce co chyba wbijal igle no ale . Lepiej leczyc zeby za granica na to wyglada.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witam drogie kobietki nie dawno wróciłam z PL i znów po długiej przerwie zobaczyłam naszego maluszka już jest bardzo duży i waży ponad kilogram i około 26cm.do porodu już coraz bliżej bo zostało mi 11 tygodni bardziej boje się że to w obcym kraju niż samego porodu,boje się że coś się nie dogadam a po za tym to nic mnie nie martwi mąż będzie przy porodzie i to jest dla mnie najważniejsze.Życzę wszystkim szczęśliwego rozwiązania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
No "toja" mnie również zostało 11tyg i też się cieszę że będzie przy mnie mąż bo to zawsze jakieś wsparcie tu w obcym kraju Już nie mogę się doczekać kiedy Mały będzie z Nami
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Dobrze Wam , ze mąz z Wami bedzie przy porodzie , moj jest tak przestraszony i wogole inny go tak nastawiaja przeciwko temu np. ze mu obrzydnie , ze kobieta jest do tego stworzona zeby rodzic a ze im czekanie na korytarzu wystrczy . Na poczatku byłam bardzo zawiedziona ale z czasem wiedze ze jednak nie bede go zmuszala skoro nie chce.
Teraz chcialam sie dowiedziec czy to prawda czy nie , ze mozna do 6 ciu tygodni po urodzeniu dzielka jechac do polski bez paszportu ????? mi nie bardzo chce sie w to wiezyc wiec pytam czy moze ktos jest zorientowany . Dzieki pozdrawiam ja juz jestm w 9tym miesiacu takze hmm zostało mi około 4 tygodnie ale nigdy nie wiadomo kiedy ten moment nadejdzie ( boje sie to fakt ) papa a no i czekam na odp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Poparzyłam brzuszek odcedzajac ziemniaki dosc sporo wody mi chlapło na bluske
robilam zimne oklady piekło strasznie mam czerwone plamy i mały obrzek mam nadzieje ze przejdzie i ze nie bedzie blizny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Anna M)
Wiking
witam ,wszystkie mamusie ,jeszcze nie byłam w Norwegii,ale przylatuję 7 lipca do męża do Oslo,jestem w 26 tyg. ciąży,bardzo chciałabym poznać dziewczyny w ciąży oraz mamusie ,porozmawiać ,nikogo nie znam a pytan mam wiele, gdyż zastanawiam sie czy udałoby mi sie rodzić w Norwegii, jak długo mąż powinien być zatrudniony.Jestem też ciekawa jak spedzacie czas z dziecmi.

pozdrawiam was wszystkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
czesc Anna M. to nie zalezy od tego czy twoj maz bedzie pracowal legalnie czy nie, zeby rodzic w NO to ty muszisz posiadac pozwolenie na pobyt i numer personalny.ja rodzilam tutaj rowny rok temu i nie opchodzilo to nikogo ze maz pracowal od 2 lat legalnie bo to ja musialam miec papiery,bo w sumie muszisz chodzic do lekarza tutaj a bez papierow cie nie przyjma.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok